Personlig træning. Hvad får du for pengene?

Går du og overejer, at vil gøre brug af en personlig træner? Eller er du i tvivl om, hvad det indebærer og om det er pengene værd?

I følgende afsnit vil jeg komme med eksempler på forløbsfaser, som du vil kunne opleve i den personlige træning hos Nellemann Kost og træning.

Hvad du får for dine penge, hvis du vælger personlig træning ved Nellemann kost & træning?

Det kan være en jungle, at finde ud af hvilke personlige trænere, der tilbyde hvad og hvem der passer bedst til dig, din personlighed, mål og ønsker.

Jeg kan ikke garantere eller vide, hvad du kan få for dine penge ved personlig træning generelt, så følgende omhandler det indhold, som du kan forvente, hvis du specifikt vælger mig som din personlige træner.

Der er mange måder at nå dit mål på:

I denne artikel nævner jeg blot et udpluk af metoder, som jeg har gjort brug af og som har givet succes for mine klienter. Alle metoder er ikke nævnt i denne artikel.

Jeg har valgt at fokusere på de tilgange, som størstedelen af mit klientel har haft stor succes med.

Min mest fornemme opgave:

Min mest fornemme opgave som din personlige træner er at du, som klient føler, at forløbet hos mig har positiv indflydelse i dit liv.
Det vil for mig være vigtigt at du som klient oplever et meningsfyldt forløb, hvor du opnår følelsen af succes, frygt derfor ikke et forløb i træningshelvede. Hvis fokus kun er det endelige mål er for mig ikke en succes.
Det er vigtigt for mig at du som klient oplever at kunne finde glæde i, at komme afsted hver gang til træning. Jeg vil forsøge at øge din opmærksomhed på, hvilke positive effekter det giver dig at ændre dine kostvaner, trænings og aktivitet vaner.

Opnår du disse positive effekter, er det for mig en ligeså stor succes, som dit ønskede mål.

Vi vil sammen arbejde målrettet for, at opnå det resultat som lige præcis du ønsker. Vigtigst er det dog for mig, at du på vejen oplever en følelse af at lykkes, udvikles og finde glæde ved de sundere valg og handlinger, som du vedvarende skal kunne vedligeholde for, at bevare dit resultat.

Samarbejdet:

Efter min mening er den mest optimale måde, at opnå fremgang på ved, at jeg som din personlige træner og du, som klient tager udgangspunkt i dig, og dig alene. Jeg vil derfor ligge stor vægt på hvordan du kan finde nye rutiner og veje til en sundere tilværelse, som kan fungere i dit liv og hverdag. Med udgangspunkt i dine muligheder vil jeg bistå dig og hjælpe dig til, at finde de rette redskaber og prioritere ud fra dine ressourcer så du kan nå dit mål.

I vores samarbejde vil det for mig være vigtigt;

 • At du får den bedst mulige oplevelse i den tid vi har sammen.
 • At du oplever at føle dig hørt og set.
 • At du trives i dit forløb og at vi løbende forventningsafstemmer så du er
 • At vi gør brug af din ekspertise i dig og min ekspertise, som personlig træner
 • At vores kommunikation fungere godt. Du er altid være velkommen til at stille spørgsmål.
 • At min måde at fortælle forklare på er klar og tydelig for dig
 • At dine behov bliver mødt, hvorfor vi har ugentligt opfølgning, hvor din mening bliver hørt
 • At jeg ikke gætter, hvad du tænker, men er spørgende til dine tanker om et givende emne
 • At vi opbygger et godt forhold. Her tænker jeg, at du har tiltro til mig og føler dig godt tilpas i mit selskab.
 • At du føler jeg prioriter den tid vi har sammen, så du får bedst muligt udbytte.
 • At vi kun bruger tid og tanker på, hvad der virkelig betyder noget. Små detaljer kan vente til senere i forløbet. Eller helt udelad dem, hvis de ikke kommer til at hjælpe dig, som klient
 • At jeg undgår at tilføje mere informations forvirring end du i forvejen kan have tillært dig via de sociale medier.
 • At Jeg er klar over, at alt den viden, som jeg giver dig er noget du skal tage stilling til. Min opgave er derfor ikke, at fylde dine tanker med unødigt viden.
 • At jeg kan hjælpe dig til, at føle, at du ikke er unormal og dine udfordringer måske er nogle mange har problemer med. Jeg vil hjælpe dig af med følelsen af, at tro du er den eneste der har de problemer, som du oplever og kunne være flov over ikke selv, at kunne klare. Går du i den tro at være unormal kan det være svære, at snakke med andre om dem og få hjælp., En normalisering af dine problemer vil måske kunne hjælpe dig til at være mere selvsikker og ikke føler dig anderledes. Disse faktorer kan hjælpe dig på flere områder, som eksempelvis, at dit energi niveau stiger og du ikke føler udfordringerne så uoverskuelige.

Handlingsplan:

Når vi starter på forløbet, så vil vi som det første udarbejde en plan for, hvad vi skal prioritere, som det første og lave en oversigt over, hvordan forløbet kommer til at foregå. Med forbehold for ændringer undervejs. En handlingsplan kunne indebære følgende udfordringer, som dit liv og din hverdag giver dig.
En handlingsplan indebære også delmål, som vi ønsker at du kunne komme til at mestre undervejs i vores forløb. Under udarbejdes af en handlingsplan vil vi ser på følgende.

 • Installation af passion
  Ved at udarbejde en realistisk plan vil du have større sandsynlighed for, at kunne nyde processen, Konsekvensen kan være en øget velvære og øget energi. Denne passion vil være med til, at vores vaneændringer bliver vedvarende for dig.
 • Udgangspunkt i Dit Arbejdsliv. Dit job og, hvor krævende dette er har stor Har betydning for din tid og overskud.
 • Socialt liv. Der skal tages højde for, om du er en meget social person. Er du meget ude at spise eller ses ofte med venner vil dette kunne være en udfordring for dig.
 • Familie. At du Bor du sammen med en partner kan det både være en stor hjælp men og udfordring.
 • Super powers. Hvad er du god til? Job, din personlighed med mere. Fordele vi kan bruge
 • Hvor Klar, villig og muligt er det for dig. Handlingsplanen skal kunne udføres i praksis.
  Derfor skal vi vurdere om det er realistisk det, som du gerne vil i gang med.

Årsagen til, dit ønske om ændringer:

Handlings planen kan indebære dine hvorfor ‘er. Hvorfor vil du gerne opnå de mål og ønsker, som du har? Kan vi finde flere mål vil vi kunne bruge dem, som motivations faktorer under forløbet. De kan også betyde, at du vil kunne opnå flere succeser undervejs ud over fedttabet. Jo flere motivations faktorer for dig der er jo bedre.

 • Du kunne evt hænger disse mål op et sted i dit hjem så du kan se dem hverdag.
 • To skøre spørgsmål:
  Dine hidtil adfærdsmønstre og vaner har ikke været hensigtsmæssige.
 • Hvorfor har du har valgt dem?  Du ville gerne have valgt anderledes.
 • Spørg dig selv følgende to spørgsmål:
 • Hvad vil være fordelen ved ikke at ændre din adfærd?
 • Hvad vil være ulempen ved, at du skulle ændre din adfærd?

Identificere dine værdier og hvordan du prioriteter efter disse

I min optik er det vigtigt, at du er opmærksom på dine værdier og, hvordan du prioritere efter dem i din hverdag. Vælger du en værdi vil du samtidig skulle nedprioritere en anden værdi. Værdier er alt det, som du finder vigtigt i din liv. Opmærksomhed på dine værdier vil hjælpe dig, at til forstå, hvorfor du tager de valg som du gør. Manglende opmærksomhed på disse værdier vil kunne gøre det svære for dig, at forstå, hvorfor du tager uhensigtsmæssige valg i forhold til kost og træning og til, at kunne forstå, hvorfor du ikke har kunnet finde tid og energi til det du gerne vil kost og træningsmæssigt. Dine værdier konkurrere om pladsen til, hvad du prioritere efter i dit liv.

Ambivalens & Modstand

Ved enhver handlinger kan der opstå ambivalens og modstand for dig til, at træffe det rigtige valg. Bevidsthed om disse udfordringer vil kræver din opmærksomhed. Fokusere du på, at være mere opmærksom angående dine uhensigtsmæssige valg vil du kunne handle med bevidsthed. Bevidsthed om, hvad den handling, har af betydninger for dig vil give dig bedre muligheder for, at vælge rigtigt i den udfordrende situationen du står i.

Eksempelvis kan det være valget mellem, at spise en pizza eller lade være. Din opmærksomhed er med til, at kunne håndtere den ambivalensen, som opstår. Ambivalens om, at du har lyst til både at spise pizza ‘en og lade være. Din bevidsthed for, hvilke fordele og ulemper der følger med ved det valg. Kan det være en hjælp for dig til, at træffe mere hensigtsmæssigt.
Opmærksomheden giver mulighed for, at huske dig selv på, hvad der er dine værdier og, hvad betyder mest for dig.

Din fremgang:

Målings metoder bruger vi til at se om du har fremgang. Fremgangen måles i enkelte og overskuelige tiltag, som har til formål, at komme frem til dit ønsket resultat. Resultats bevidste tiltag gør vi brug af, for at holde din motivation oppe og øge overskueligheden for processen hen til det endelige resultat. Din ønsket måde at bruge målinger på er individuelt og tilpasset dig. Dette udarbejdes under en forventningsafstemnings time inden påbegyndelse af handlingsplanen.
Vi kan løbende tilpasse i vores tilgang, hvis det skulle være nødvendigt, der kan ske ændringer i den tid du eksempelvis har til at træne eller nogle uger er der udfordringer, som vi skal tilpasse vores forløb efter for. Kan også være, at under den ugentlige opfølgningssamtale, at vi finder dig villig, klar og at dine muligheder er der til, at gå til næste niveau. Hver uge til opfølgningssamtalerne vil du have mulighed for, at kommentere, hvordan de nuværende tiltag fungere for dig.
Jeg vil følgende nævne målings metoder, som vi kan gøre brug af til dig. Det vil ikke være alle vi skal igennem, men tilpas hvilke der er af størst betydning for dit resultat opnås bedst muligt.

 • Uge skema, med tiltag vi kan gennemgå under opfølgningssamtalen.
 • The power og less. Udnyt tiden der er.
 • Planlæg og strukturer ugen frem. Struktur gør livet lettere, især med nye ændringer at følge.
 • Søvn mangel. Din søvn har stor betydning for dine resultater.
 • Intolerance og allergier overfor fødevarer.
 • Mave tarm systemet. Har du mave problemer. Skal vi prøve at finde årsag til dette.
 • Trænings frekvens, som optimal for dig og den tid du har til rådighed.
 • NEAT overblik, hvor stor aktivitet har du udover direkte trænings aktivitet.
 • Kalorier, fordele og ulemper ved, at have dit fokus på det.
 • Din nuværende stres tilstand. Højt stress give mindre muligheder for mere træning og svære, at holde et kalorie underskud og vedligeholde dine ændringer.
 • Medicin. Bruger du medicin nu og kan vi skære det ned eller fjerne det.
 • Dit energi niveau: Vi ønsker, at forhøje dit daglige energi niveau.
 • Opfølgning på din glæde for vores forløb og vedligeholdelse af denne
 • Smerter kan vi forhåbentligt afhjælper eller fjerne for, at forbedre din livskvalitet
 • Måling af din nuværende kondition. Eks til at lege med dine børn og fremgang af denne
 • Aktiviteter du gerne vil deltaget i men ikke kunne førhen, men undervejs kan komme til
 • Ønsker du at stille op til konkurrence er der meget specifikke retnings linjer og og teorier og videnskab, som vil være højere prioriteret end ved mindre ekstreme mål.
 • Selvkritik, hvad fordele vil det give dig ved, at slippe lidt af din selvkritik.
 • Udvide din viden omkring træning. Stiger din sikkerhed i træningscenter er god fremgang
 • Udvide din ernæringsviden, som vi kan følge op på hver uge.
 • Informations forvirring og afhjælp til denne. Den Information de digitale medier giver. Skaber mere forvirring end det hjælper.
 • Give dig redskaber til at vælge fra. Citat ¨fokusere ikke på at slå græsset i din have, hvis dit hus står i flammer. Jeg vil hjælpe dig til, at fokusere på så få ting, som muligt med, så store resultater, som muligt.

Afslutningsvis:  Gentag alle trin og revurdere dem løbende: