Udrensning, juicing, detox – kært navn har mange navne. Er det fup eller fidus at kaste (ofte mange) penge efter?

Kroppen er i forvejen god til at udskille uønskede stoffer, du måtte udsætte den for. Men tilfører du flere skadelige stoffer end kroppen kan nå at udskille, er der risiko for ophobning. Ophobning af skadelige stoffer i kroppen kan have mange konsekvenser: Påvirkning af hormonelle balancer, forringet stofskifte, nedsat fertilitet og nedsat immunforsvar.

Det interessante spørgsmål er så, om man egenhændigt kan mindske ophobningen af skadelige stoffer i kroppen ved detox-kure.

Det korte svar er: Ja! Men…

Kroppen er designet til at klare opgaven på egen hånd! Du kan imidlertid hjælpe kroppen med at udskille skadelige stoffer effektivt. Det sker først og fremmest ved at tilføre kroppen de næringsstoffer, den har brug for – dagligt!
Frugt og grønt skal med andre ord ikke kun indtages, som ”kure”, men på daglig basis. Det samme gælder fibre, der sætter skub i tarmfunktionen.
I perioder kan du forsøge dig med letfordøjelig føde, så kroppen ikke skal arbejde hårdt på at nedbryde fødevarerne, hvormed kroppen i højere grad kan koncentrere sig om udskillelse af uønskede stoffer. Som eksempel kan du blende din mad. En smoothie ryger fx nemt igennem ”systemet”. En anden mulighed kan være kortere eller længere faste-perioder. Faste har vist sig at have en gavnlig effekt for udrensning af kroppen.

Der er med andre ord mange måder, du kan hjælpe din krop på vej til at gøre det, den selv er indrettet til at klare – men hjælp til udskillelse af skadelige stoffer bør, i min optik, ske på daglig basis.